Äpplerutor




Ingredienser:

5 ägg
4½ dl socker
175 gr margarin el. smör
2½ dl vatten
5 dl mjöl
3½ tsk bakpulver
1½ msk vaniljsocker
4 äpplen av valfri sort
kanel


Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader
Skala äpplena.

1. Smält margarin och häll i vattnet.
2. Vispa ägg å socker, länge så det blir poröst.
3. Häll i 1 i 2. Vispa väl.
4. Blanda mjöl, bakpulver å vaniljsocker separat.
5. Häll 4 i 3. Vispa försiktigt tills det bara blandat sig.
6. Häll smeten i en långpanna på bakplåtspapper.
7. Dela varje äpple i åtta bitar Tips. Använd äppledelare som tar bort skrotten samtidigt.
8. Fördela äpplena i smeten, förslagsvis 8 x 4
9. Krydda kanel över äpplebitarna

In i mitten av ugnen i 15-25 minuter.
Känn efter med tandpetare om den är färdig.

Mums!
 

RSS 2.0